Átadták a Mérnökinformatikai Központot

A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP-4.1.2-P.-2004-09-0001/1.0) támogatásával elkészült a SZIE Gépészmérnöki Karán felújítással, bővítéssel kialakított Mérnökinformatikai Központ.
A létesítmény a SZIE Gépészmérnöki Karán és az Egyetem társ karain oktatott mérnökinformatikai vonatkozású diszciplínák elsajátításának és magas szintű gyakorlati oktatásának bázisaként jött létre, amely egy korábbi laboratórium-együttes rekonstrukciójának eredményeként, korszerűen kialakított laboratóriumokkal és jelentős informatikai oktatási kapacitással bővült.
Egy szint ráépítéssel a hallgatói férőhelyek száma a korábbi 100 főről 250 főre, a számítógépes munkaállomások száma pedig, 30 db-ról 150 db-ra növekedett. Megvalósult továbbá az épület teljes akadálymentesítése is.
Az ünnepélyes megnyitón Dr. Solti László az Egyetem rektora, valamint Dr. Németh Imre fejlesztéspolitikai államtitkár hangsúlyozták, hogy az ilyen jellegű infrastrukturális fejlesztések rendkívül fontosak mind a graduális, mind a posztgraduális képzések kiszolgálásához. A megnyitón a Gépészmérnöki Kar, az Egyetem társkarainak, valamint az ipari partnercégek képviselői is részt vettek.
 


© 2004-2017.