Szakmai találkozó középiskolai vezetőkkel

Középiskolák vezetői számára szervezett szakmai találkozót a Szent István Egyetem január 23-án Gödöllőn, azzal a nem titkolt céllal, hogy a vendégek első kézből történő tájékoztatása révén is elősegítse számukra a perspektivikus továbbtanulási lehetőségek ajánlását diákjaik számára, az egyetem szempontjából pedig a sikeres beiskolázást.

Bevezetőjében Dr. Villányi László, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékánja egy stabilan gazdálkodó, az oktatásban és a kutatásban is aktív, jelentős pályázati forrásokat elnyerő, a versenyképességet fokozó projekteket megvalósító egyetem képét vázolta fel.

Dr. Szabó István, a Gépészmérnöki Kar dékánja kiemelte, a hazai műszaki felsőoktatásban egyedülálló módon a kar az utóbbi 4-5 évben a teljes laboratóriumi és oktatási terét felújította, úgy hogy közben meg is duplázta. A kooperatív gyakorlati képzés keretében a legjobb felsőéves hallgatók egy évet töltenek el főként nemzetközi vállalatoknál, ahol a megszerzett tudás mellett havi nettó 120 ezer forintot is kapnak.

A Gépészmérnöki Kar dékánjának az eseményen elhangzott tájékoztatójáról készült összefoglaló videó az alábbi linken érhető el:

© 2004-2017.