Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: muszaki.uni-mate.hu

BSc Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki szak - Erőgéptechnika specializáció

Az erőgéptechnika specializáció felkészíti a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök alapszakos hallgatókat a mezőgazdasági traktorokhoz és mobil gépekhez, terepi járművekhez kapcsolódó feladatok mérnöki szemléletű ellátására. A hallgató a végzést követően elhelyezkedhet mezőgazdasági gépészeti vállalkozásoknál, járműtechnikával foglalkozó vállalatoknál, szervizeknél, hatósági felügyeleti szerveknél, vizsgáló állomásoknál, de akár felkészült lehet önálló vállalkozások indítására is.
Az erőgéptechnika specializáció képzésének célja, hogy olyan széles látókörű, az élet minden területén helytálló műszaki szakemberek kerüljenek ki a gépészmérnöki karról, akik alkalmasak az erőgépekkel, terepjáró járművekkel és mobil gépekkel kapcsolatos műszaki, technikai folyamatok elemzésére, módosítására, felügyeletére és irányítására.

A specializációt abszolváló hallgató képes a releváns szakterület ismeretrendszerét alkotó diszciplínák befogadására, az összefüggések elemzésére. Megérti és használja szakterületének jellemző szakirodalmát. Képes irányítani és ellenőrizni a műszaki folyamatokat. Ezen ismertek elsajátításához a Folyamatmérnöki Intézet jól felszerelt, modern Motor és járműtechnikai laboratóriuma hathatós támogatást ad. A specializáció tantárgyai, valamint az Intézet ipari-mezőgazdasági kapcsolatrendszere biztosítják, hogy a hallgatók megfelelően magas színvonalú szakdolgozatot készítsenek az intézet irányítása mellett.

© 2004-2017.