BSc Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki szak - Termeléstechnológia és műszaki szolgáltató specializáció

A mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök BSc szak termeléstechnológia és műszaki szolgáltató specializáció oktatásának célja a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek előállításával kapcsolatos  technológiai rendszerek üzemeltetéséhez szükséges korszerű mérnöki ismeretek elsajátítása.
A képzési program elsősorban az üzemeltető mérnöki feladatok ellátásához szükséges készség szintű ismeretek megszerzését célozza

  • a technológia tervezés-,
  • a gépek és rendszerek használati folyamatainak tervezése, vezetése
  • a műszaki kiszolgálási feladatok tervezése, szervezése, irányítása vonatkozásában.


Az egyes tantárgyi programok keretében elsősorban az üzemeltető mérnökök gyakorlati munkavégzése során, az operatív feladatok ellátásához szükséges vezetői szintű ismeretek átadására fókuszálunk, ezzel a szükséges tárgyi tudás mellett a problémamegoldó készséget kívánjuk hallgatóinkban kialakítani.

A specializáció keretében az alábbi főbb szakterületek ismeretanyagát sajátítják el a hallgatók:

  • Mezőgazdasági erő-, és munkagépek gyakorlati kezelése
  • Információ és precíziós technológiák
  • Öntözési rendszerek
  • Vízellátás, szennyvízkezelés
  • Gépek és rendszerek üzemeltetése
  • Karbantartási technológiák
  • Korszerű műszaki diagnosztikai eljárások
  • Kertészeti gépek
  • Kommunális technológiák
  • Technológia tervezés biológiai alapjai
  • Élelmiszeripari technológiák
© 2004-2017.