Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

Felvételizőknek

Aktualitások felvételizőknek

Programok felvételizőknek 2021

A szakokról bővebben itt: https://www.gek.szie.hu/szakok
Felvételi információk: https://www.gek.szie.hu/felvetelizoknek

Educatio 2021 - Szaktájékoztató

Kötetlen beszélgetés a szakvezetőkkel, a tantárgyakról, gyakorlatokról, a szakmáról, munkaerőpiaci lehetőségekről.

2021. január 21-23.  09:00 - 16:00 (Kapcsolódáshoz klikk a szak nevére)

2021. január 22.  15:00 - 16:00 (Kapcsolódáshoz klikk a szak nevére)

Microsoft Teams alkalmazás segítségével tudnak csatlakozni az érdeklődésüknek megfelelő alábbi témákhoz (nem szükséges Microsoft fiók, vendégként is csatlakozhatnak).

Windows rendszerű számítógépeken a Microsoft Edge, Google Chrome böngésző legfrissebb változata vagy a hivatalos Microsoft Teams alkalmazás (letöltés) szükséges a részvételhez! Az alkalmazás iOS vagy Android rendszerű mobil eszközökre is letölthető.

Nyílt napok a Gépészmérnöki Karon!

Szeretettel várunk minden továbbtanulni vágyó fiatalt nyílt napunkon, melynek keretében megismerkedhetsz karunkkal és a karon folyó képzésekkel.
 
Hivatkozva a kormány 2020. november 9-én bejelentett rendkívüli intézkedéseire, a nyílt napok kizárólag online formában kerülnek megrendezésre.
 
Időpont:
  • 2021. február 5. (péntek), 15:00 óra: Alap- és mesterképzések bemutatása.

Microsoft Teams alkalmazás segítségével tudnak csatlakozni az érdeklődésüknek megfelelő alábbi témákhoz (nem szükséges Microsoft fiók, vendégként is csatlakozhatnak).

Program:

15:00 - A SZIE Gépészmérnöki Kar bemutatkozása

A Kar bemutatkozása után lesznek elérhetők a szakok ismertetői (szakmáról, a tantárgyakról, online labor bejelentkezések, gyakorlatokról, jövőről)

15:30 - 16:10 Chatszobák: (egyéni kérdések, szóban és üzenőfalon)

14.30 - 16:00 Chatszobák: (egyéni kérdések, szóban és üzenőfalon)

Windows rendszerű számítógépeken a Microsoft Edge, Google Chrome böngésző legfrissebb változata vagy a hivatalos Microsoft Teams alkalmazás (letöltés) szükséges a részvételhez! Az alkalmazás iOS vagy Android rendszerű mobil eszközökre is letölthető.

Bemutatkozó videóink

Pótfelvételi a SZIE Gépészmérnöki Kar 2020. szeptemberi kezdésű képzéseire

A pótfelvételi során már csak egy képzés jelölhető meg, valamint csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a 2020. július 23-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba.

Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, legkésőbb 2020. augusztus 9-ig.

Alapszakjaink, ahová állami ösztöndíjas képzési formára is beadhatod a jelentkezésedet:

  • gépészmérnök (duális képzésben is!),
  • mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök (duális képzésben is!),
  • műszaki menedzser,
  • mechatronikai mérnök.

Bővebb információ:

Felvételi - 2018 szeptemberben induló képzések

A Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának képzéseire a központi felsőoktatási felvételi eljárás keretében elektronikus úton lehet jelentkezni a felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül. A képzés kiválasztását követően egyszerűen, gyorsan, a nap bármely szakában lebonyolítható a felvételi jelentkezés és nyomon követhető az eljárás folyamata.

A 2018. szeptemberében induló képzésekre vonatkozó felvételi eljárás kezdete: 2017. december vége

Jelentkezési határidő: 2018. február 15.

Hitelesítés határideje (ügyfélkapun keresztül vagy a kinyomtatott, aláírt hitelesítő adatlap postára adásával): 2018. február 20.

Felvételi döntés várható időpontja: 2018. július 25.

Az általános felvételi eljárás során összesen maximum hat helyet lehet megjelölni (alapképzést, egységes, osztatlan képzést, felsőfokú szakképzést, mesterképzést). Egy jelentkezési helynek számít, ha a jelentkező ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját megjelöli, azaz ha az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési helye és nyelve is azonos, csak a finanszírozási forma tér el.

Részletes tájékoztató:
Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2018 szeptemberben induló képzések

Pótfelvételi 2017

A pótfelvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. A pótfelvételi eljárásban csak azok jelentkezhetnek, akik 2017-ben nem jelentkeztek, vagy akik a 2017. évben nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.

2017. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásban csak elektronikus módon lehet jelentkezni a www.felvi.hu honlapon regisztrációt követően.

2017. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásban meghirdetett szakjainkról további információ az alábbi linken érhető el:
2017. szeptemberi pótfelvételi képzések - SZIE Gépészmérnöki Kar

A jelentkezési határidő: 2017. augusztus 7.

Educatio Szakkiállítás 2017

Ebben az évben 2017. január 19-21. között, immár 17. alkalommal, 3 napon keresztül várja a látogatókat az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás: a középiskolás diákokat, mesterképzést kereső hallgatókat, szülőket, pedagógusokat, intézményvezetőket és fenntartókat a budapesti Hungexpo területén. A  BF03 standon izgalmas programokkal, bemutatókkal, kísérletekkel és egyedi kávézóval várjuk az érdeklődőket.

A belépés minden vendég számára INGYENES! Várunk minden kedves érdeklődőt!

Duális képzés a Gépészmérnöki Karon

A 2016. évi felsőoktatási felvételi eljárásban Karunk a Gépészmérnöki BSc szakon nappali tagozaton meghirdette a duális képzési formát is.

A duális képzési formájú szakokra történő jelentkezés a 2016-os felvételi eljárásban két, egymással párhuzamos szakaszból áll: az állami, általános felvételi eljárásból (mely semmiben nem különbözik a nem duális szakokra való jelentkezéstől), és egy vállalati felvételi szakaszból. Erre példaként a Robert Bosch Elektronika Kft. duális képzéssel kapcsolatos tájékoztatója a mellékletben megtalálható.

Felvételizők figyelmébe!

Módosul az agrárképzési terület 2016. évi érettségi vizsgakövetelménye a 2016. évi általános és pótfelvételi eljárásban

Az agrárképzési területen az alábbi érettségi vizsgakövetelmény kerül alkalmazásra a 2016. évi általános és pótfelvételi eljárásban:

„Választható érettségi vizsgatárgyak: biológia vagy fizika vagy földrajz vagy egy idegen nyelv (angol, német) vagy informatika vagy kémia vagy matematika vagy természettudomány vagy egy szakmai előkészítő tárgy. Két érettségi tárgyat kell választania a jelentkezőnek.”

Educatio 2015 Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

Tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre 2015. január 22-24. között az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban, melyen számos hazai és külföldi egyetem, nyelviskola és szakképző intézmény képviselőivel találkozhatnak a továbbtanulni szándékozó diákok. A kiállításon a Szent István Egyetem valamennyi kara, köztük a Gépészmérnöki Kar is részt vesz (F28 jelzésű stand), ahol szeretettel várjuk az érdeklődő középiskolás diákokat, szülőket, pedagógusokat, intézményvezetőket.

A belépés minden látogató számára ingyenes!

© 2004-2017.