Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

Nemzetközi lehetőségek

A magyarországi felsőoktatási intézményekben tanuló külföldi hallgatók száma minden évben növekszik. A Bologna Folyamatnak köszönhetően a tanulói mobilitás kulcsfontosságú kérdés az Európai Unió számára. A különböző európai egyetemek egyre nagyobb számban kínálnak ösztöndíjakat, ezzel is elősegítve a tanulói mobilitás ösztönzését.  Ezen programok segítségével a világ számos országában, a legkülönfélébb kurzusokon lehet részt venni.

Csereprogramok:

  •     ERASMUS
  •     CEEPUS
  •     Dél-Korea
  •     Kazah

A Gépészmérnöki Kar közvetlen, kölcsönös szerződéseken alapuló szerteágazó nemzetközi intézményi kapcsolatot alakított ki többek között az alábbi országok egyetemeivel:

Belgium, Brazília, Csehország, Dél-Korea, Franciaország, India, Kanada, Kazahsztán, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia (Erdély), Spanyolország, Szlovákia, Törökország, USA

A kar nemzetközi kapcsolatai a hallgatóknak és oktatóknak lehetőséget nyújtanak rövidebb-hosszabb idejû tanulmányutak és külföldi résztanulmányok folytatására, közös kutatási-fejlesztési programok beindítására. Az elmúlt években például az ERASMUS hallgatói csereprogram keretében diákjaink jelentős létszámban jutottak el Európa vezető felsőoktatási intézményeibe illetve intézeteink bekapcsolódtak a külföldről érkező cserehallgatók oktatásába.

  

 

© 2004-2017.