Siker a III. MVM Energia Futamon

A Gödöllői Gépészmérnöki Kar BC-Team csapata Horváth Bence vezetésével 2013. szeptember 21-én harmadik helyezést ért el a III. MVM Energia Futamon. Kitartó munkájukat a Magyar Villamos Művek Zrt. különdíjjal is jutalmazta.
A csapat tagjai:
Kocsis Éva, Oláh Márk, Csíki Gergő, Petrás Gábor, Nagy Péter, Kálmán Balázs, Völgyi Márton, Lackó Andor, Hornyák Máté, Horváth Bence.

Már harmadik alkalommal került megrendezésre az Magyar Villamos Művek Zrt. által szervezett alternatív hajtású járművek versenye, az MVM Energia Futam. A Prototípus kategória versenyében a gödöllői gépészmérnök hallgatók alkotta csapat, a BC Team járműve is rajthoz állt. A csapattagok elszántságának és szakmai rátermettségüknek köszönhetően az előkelő III. helyet sikerült elérni.

A verseny ideje alatt felmerülő technikai probléma miatt a futam 3/4-nél a pálya elhagyására kényszerült, de az ez idő alatt megtett táv még így is elégendő volt a már említett helyezés megszerzésére. A BC Team tagjai a verseny közben folyamatosan tesztelték is a járművet. Ezalatt számos új ötlet megfogalmazódott bennük a jármű  továbbfejlesztési lehetőségére. A folyamatos járműfejlesztésekkel hatékonyabb energiafelhasználást valamint jobb versenyeredményeket érnek el a hallgatók.

A futamot egy go-kart alapra épülő, LiFePO4 akkumulátorokkal táplált, DC motorral hajtott KDM (Kicsi, De Megy!) nevű járművel teljesítették.

Képen a csapat tagjai: Csíki Gergő (pilóta, középen). Első sor balról: Petrás Gábor, Kocsis Éva, Kálmán Balázs, Hornyák Máté. Második sor balról: Oláh Márk, Horváth Bence, Laczkó Andor, Nagy Péter.

© 2004-2017.