SYNERGY 2013

2013. október 13-18. között harmadik alkalommal került megrendezésre a Gépészmérnöki Kar szervezésében a Synergy nemzetközi konferencia. A rendezvény keretében szervezett szekcióülések, kerekasztal megbeszélések, kapcsolódó szakmai workshop-ok programjait 8 ország képviseletében mintegy 150 résztvevő látogatta. A szekcióüléseken elhangzott 60 tudományos előadás valamint a poszter szekcióban bemutatott 50 szakmai összefoglaló 240 szerző aktuális kutatási eredményeit ismertette.

A bemutatott témakörök a mezőgazdaság, ipar, energetika, képzés, és kutatás területei közötti szinergián alapulnak. A tanácskozás felölelte a mezőgazdasági, élelmiszeripari, erdészeti termék előállítási, és feldolgozási technológiák fejlesztésére, a korszerű műszaki tervezési, gyártási, üzemeltetési eljárásokra, a méréstechnikára, az IT technológiára, műszaki ökonómiára, újszerű menedzsment módszerekre, az alternatív energetikai technológiákra, az alkalmazható környezettechnikai megoldásokra irányuló kutatási prioritásokat.

A konferencia plenáris ülésének keretében a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Professor Honoris Causa címet adományozott Jan-Hendrik Mohr úrnak a CLAAS GmbH igazgatótanácsa tagjának. A kitüntető címet Dr. Szabó István egyetemi tanár, dékán adta át. A konferencia társszervezője a VM Mezőgazdasági Gépesítési Intézet Bánházi Gyula emlékérmet adományozott Dominique Dessevre úrnak a Michelin Corp. fejlesztőmérnökének. Az emlékérmet Dr. Fenyvesi László főigazgató adta át.

 

A konferencia együttműködő szakmai partnereinkkel, valamint a TÁMOP 4.2.1.B-11/2/KMR-2011-0003 projekt támogatásával valósult meg.

 

Fotók:

 

Társszervezők:

 

Szakmai támogatók:

 

 

 

 

 

 

 

© 2004-2017.