Energia és Környezet Workshop

2013. október 24-25-én 19. alkalommal került megrendezésre a SZIE GÉK Környezetipari Rendszerek Intézet, Fizika és Folyamatirányítási Tanszék által alapított és évente megrendezett Energia és Környezet Workshop (19th Workshop on Energy and Environment, EE 2013). A rendezvényt Dr. Farkas István professzor, a Környezetipari Rendszerek Intézet igazgatója, a konferenciasorozat alapító elnöke nyitotta meg és Dr. Szabó István professzor a Gépészmérnöki Kar dékánja is köszöntötte.

A nemzetközi konferenciasorozat célja azon kutatási irányok és eredmények bemutatása, melyeket a témakörben az utóbbi évben értek el egyetemünkön és az együttműködő társegyetemeken. A programban a hazaiak mellett indonéz, portugál, román, szlovák és török szerzők előadásai szerepeltek.  A rendezvényen sok doktorandusz tartott előadást, akiknek ez jó alkalom volt tudományos eredményeik bemutatására. Az ERASMUS képzés keretében a Fizika és Folyamatirányítási Tanszékhez kapcsolódó hallgatók összefoglaló előadásai külön színt vittek a programba.

A rendezvény kiemelt témaköre idén is a napelemek témaköre volt, a 17 előadás közül 8 foglalkozott ennek különböző aspektusaival (üzletpolitika, aktuális trendek, PV rendszer degradációja, fejlesztések, modellezések). Továbbá szó esett a PV/T és a vákuumcsöves kollektorokról, épületenergetikáról, vízről és a komposzt réz és cink elnyelő képességének teszteléséről.  Nagyon hasznosak és további kutatásokra inspirálóak voltak az előadásokat követő szakmai viták. A rendezvény hozzájárult az angol nyelven történő előadási rutin megszerzéséhez is.

Az előadások 1 oldalas összefoglalói a rendezvényre megjelentetett kiadványban olvashatók, ami a Kosáry Domokos Könyvtárban a szélesebb közönség számára is hozzáférhető.

A rendezvény támogatásáért köszönet a TÁMOP-4.2.2.B-10/1-2010-0011 "A tehetséggondozás és kutatóképzés komplex rendszerének fejlesztése a Szent István Egyetemen" c. projektnek.

CsatolmányMéret
kori_foto_1.jpg2.68 MB
kori_foto_2.jpg2.77 MB
© 2004-2017.