Átadták a Szent István Ösztöndíjakat

Dr. Tőzsér János rektor december 9-én Gödöllőn átadta a Szent István Ösztöndíjakat az idei nyerteseknek (képünkön balról jobbra): Szokolics Zsófiának (Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar), Molnár Máriának (Gazdasági-, Agrár és Egészségtudományi Kar), Szabó Katalinnak (Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar), dr. Szabára Ágnesnek (Állatorvos-tudományi Kar) , Erdélyi Viktor Ferencnek (Gépészmérnöki Kar), Báry Anikónak (Ybl Miklós Építéstudományi Kar) és Radó Júliának (Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar).

Az ösztöndíjat 2002. november 27-én alapította az egyetemi tanács Bolyai János születésének 200. évfordulója alkalmából az ígéretesen nagytehetségű hallgatók támogatására.

Az ösztöndíjat államilag támogatott képzésben részt vevő hallgató nyerheti el pályázat útján egy év időtartamra. Évente és karonként egy olyan hallgató részesülhet az ösztöndíjban, aki az alapképzésben (II-III. évfolyamon), vagy a mesterképzésben (I-II. évfolyamon), vagy az ötéves osztatlan képzésben (IV-V. évfolyamon), vagy a doktorképzésben (III. évfolyamon) vesz részt. Az ösztöndíj újabb pályázattal, több alkalommal is elnyerhető.

© 2004-2017.