Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

Fél éve gyártják, hallgatóink már tanulmányozhatják

Solt Tamás, az Opel Szentgotthárd ügyvezető igazgatója ma a Szent István Egyetemre látogatott, s a Gépészmérnöki Kar Mérnökinformatikai Központjában egy dízelmotort adott át Dr. Szabó István dékánnak.

A szentgotthárdi Opel gyár régóta ápol szoros kapcsolatot az ország számos oktatási intézményével, hozzájárulva a tudásfejlesztéshez, valamint a gyakorlati oktatás versenyképes és naprakész szinten tartásához. Egyetemünk a vállalat új motorgenerációjának első tagjai közé tartozó 1.6 literes MDE (middle-size diesel engine) motorral gazdagodott. Ez a típus a múlt év júniusában került sorozatgyártásba, a gépészmérnök hallgatók tehát a járműtechnikában is a legfrissebb ismeretek elsajátítására kapnak lehetőséget. Solt Tamás azért is szívesen látogatott Gödöllőre, mert itt szerzett gépészmérnöki diplomát.

A motor átadása után a szentgotthárdi Opel gyár vezetője a Mérnökinformatikai Központ korszerű kutatási és oktatási eszközeivel ismerkedett.


© 2004-2017.