Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

A gödöllői gépészek alkották a legjobb projektcsapatot a Hungaroringen

A Bosch csoport által életre hívott és három éven át tartó Go-kart, Go-Bosch! program lezárta első évadát. 2014. május 10-én a Hungaroring pályáin és depóiban öt felsőoktatási intézmény, a magyarországi mérnökképzés fellegvárainak csapatai először mérték össze versenygépeiket és innovációs erejüket.

A Nyíregyházi Főiskola, az Óbudai Egyetem, a Szent István Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Kecskeméti Főiskola diákjai azonos alapokról indultak. A feladat az volt, hogy a Boschtól kapott vadonatúj gokartokat vértezzék fel a jövő technikájával: elektronikus gázpedállal, az eredeti féktől független elektronikus rögzítőfékkel, valamint az irányítást automatizáló ultrahangszenzorokkal.

A legjobb projektcsapatnak járó díjat a gödöllői Szent István Egyetem csapatának ítélte oda a szakmai zsűri. Ez a díj azért jelentős, mert a példaértékű dokumentációs és prezentációs készség elengedhetetlen a XXI. század üzleti kommunikációjában.

© 2004-2017.