Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

Elhunyt Dr. Hegyi Károly (1954 - 2014)

Dr. Hegyi Károly okleveles fizikusként végzett az ELTE-n, majd háromévnyi reaktorfizikusi tevékenység után (Paksi Atomerőmű, Központi Fizikai Kutatóintézet), 1981-től tanított Fizikát az Agrártudományi (később Szent István) Egyetem Fizika (később Fizika és Folyamatirányítási) Tanszékén. Egyetemi doktori címét 1986-ban, PhD fokozatát 2009-ben szerezte meg. Az Egyetemen mindvégig a Fizika oktatás volt a szívügye, az óráit mindvégig töretlen lelkesedéssel tartotta. Ebben türelemmel viselt betegsége, a testi fájdalmak sem akadályozták, akaratereje példamutatásul szolgált mindenkinek. Tanulságos történetei, és segítőkészsége, a tanítás iránti szeretete legendás volt a hallgatók körében. Nem csak a Fizika tárgyi tudását tartotta fontosnak átadni a hallgatók számára, de a szemléletformálást, az értelmiségivé válásra való felkészítést, a jó értelemben vett életre nevelést is a feladatának tekintette. Ezt a diákjai is nagyra értékeltek, aminek demonstrálására egy idézet a sok közül a markmyprofessor.com oldalról: „A maga stílusával képes volt minket úgy megragadni, hogy mindenki megszerette a fizikát. Remélem a következő generációk is kapnak majd belőle, mert aki ilyen tehetséggel, és szeretettel tanít, mint ő, annak nem szabad mást csinálni.” 

A Docens urat a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kara saját halottjának tekinti. Temetéséről a családdal történő egyeztetés után később születik döntés.

CsatolmányMéret
gyaszjelentes_20141010.doc26 KB
© 2004-2017.