Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

Megállapodás a mérnöki kamarával

Együttműködési szerződést ír alá dr. Beke János, a SZIE Gépészmérnöki Kar dékánja Kassai Ferenccel, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnökével október 2-án, kedden 14 óra 20 perckor a Gépmúzeumban. A kamara elnöksége ezt megelőzően 10 órától kihelyezett ülést tart a gödöllői városházán.

 

Az együttműködés a következő területekre terjed ki.

  •  a mérnöktársadalmon belüli kapcsolatépítés szorgalmazása,
  •  a szakmai munka hatékonyságának erősítése,
  •  az etikus mérnöki viselkedés elterjesztése,
  •  a mérnöki munka elismertségének fokozása.

Az etikus mérnöki tevékenység kiszélesítéséért a kar a Mérnöki etika és a Kutatói etika című tárgyak keretében megismerteti a hallgatókkal a Magyar Mérnöki Kamara Etikai Kódexét és elemzi azt.

A mérnöki munka elismertségének fokozása érdekében a kar és a kamara kölcsönösen felkutatják a kiemelkedő tevékenységet végző mérnököket és azok ismertségét és elismertségét szorgalmazzák.

A megállapodással kapcsolatos kérdésekben a kapcsolattartók a kamara részéről dr. M. Csizmadia Béla, a kar részéről Dr. Bártfai Zoltán egyetemi docens.

© 2004-2017.