Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

Sikeresen lezárult az SWFM-QF Leonardo projekt

A Thesszalonikiben 2014. október 8-9-én tartott projektzáró munkaértekezlettel, és a 10-én tartott zárókonferenciával sikeresen lezárult a „Towards a European qualification for Solid Waste Facilities’ Managers - SWFM-QF” című, a LEONARDO DA VINCI Multilaterális Projektek az Innováció fejlesztésért c. program Egész életen át tartó tanulás alprogram keretében megvalósított pályázatos projekt (támogatási megállapodás száma: 2012-3351/001-001, szerződés dátuma: 2012.09.12.).

A nyolc országot érintő, tizenhárom partnerintézmény, köztük a Szent István Egyetem részvételével lebonyolított projekt célja a szilárdhulladék-kezelő létesítmény vezetők egységes európai képesítési keretrendszerének kialakítása. Egyetemünk részéről a projekt koordinációs feladatait Dr. Szabó Márta és Dr. Bártfai Zoltán vezetésével a Gépészmérnöki Kar látta el. A szilárdhulladék gazdálkodás számos technológiai területét (anaerob lebontás, komposztálás, lerakás, égetés, válogatás, újrahasznosítás), valamint a létesítmények vezetéséhez szükséges főbb menedzsment területeket (humán erőforrás gazdálkodás, egészségvédelem, biztonságtechnika, környezet menedzsment, gazdasági-, pénzügyi ismeretek, projektmenedzsment) lefedő fejlesztés keretében egységes képesítési keretrendszer, valamint a képzések, továbbképzések szervezéséhez, és lebonyolításához segítséget nyújtó szakterületi oktatási tematikák álltak elő. A projekt eredményei a megvalósítás időtartama alatt a partnerek által szervezett workshopokon, szakmai rendezvényeken kerültek bemutatásra. Az elkészült szakmai anyagok a projekt hivatalos honlapján jelennek meg és a projekt fenntartási időben folyamatos karbantartás mellett érhetők el a regisztrált érdeklődők számára. Bővebb információ a projekt honlapján található: http://www.swfm-qf.eu/main/.

© 2004-2017.