Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

Dr. Csikós Miklós (1948 - 2015)

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Csikós Miklós a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának egyetemi adjunktusa 2015. március 12-én, életének 67. évében elhunyt.

Dr. Csikós Miklós, egyetemi adjunktus 1971. július 1-jén kezdett matematikát oktatni az egyetem. Tanításának fő célja volt a felső matematika megszerettetése a gépészmérnöki hallgatókkal, akik ha az elméleti anyagra nem is, de legendává vált humoros frázisaira biztosan emlékezni fognak, mint pl.: ravasz állat a recip-róka, illetve ha valaki késve érkezett az előadásra mindig megjegyezte: "vezessünk be egy új ismeretlent".

38 év matematika oktatás után, az egyetemről, mint első munkahelyéről ment nyugdíjba.

Az egyik alapító tagja volt az Agrárstaféta Tehetséggondozó Alapítványnak.

Az "ASTA" 1991 júniusában jött létre18 agár-felsőoktatási intézményben dolgozó, egyetemi- főiskolai oktatóval azzal a céllal, hogy segítse a hátrányos helyzetű fiatalok, - különösen a vidéken élő, elmaradott régiók iskoláiban tanuló, tehetséges diákok továbbtanulási esélyét.

Adjunktus úr temetése 2015. március 20-án, 15 órai kezdettel lesz a Váci Temetőben.

© 2004-2017.