Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

A Gépészmérnöki Kar szerepvállalása a Sherbiny SZIE együttműködésben

Ünnepélyes keretek között adták át április 13-án a szaúdi-magyar Sherbiny Engineering and Innovation Center Kft. új irodáját a gödöllői Rézgombos Inkubátorházban. A sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen együttműködési megállapodást írt alá a Sherbiny és a Szent István Egyetem között Mohammed Sherbiny elnök és dr. Szabó István egyetemi tanár, a SZIE külkapcsolati igazgatója. Az ünnepségen részt vett dr. Gémesi György polgármester.

A szaúd-arábiai Sherbiny Holdings cégcsoport tavaly választotta ki Gödöllőt európai központjának helyszínéül. Az azóta megalakult leányvállalata, a Sherbiny Engineering and Innovation Center a napokban meg is kezdi működését a Rézgombos Inkubátorházban.

Szoboszlay Szabolcs, a Sherbiny Engineering and Innovation Center Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón aláhúzta: a szaúdi cégcsoport közel egymillió dolláros beruházással mintegy 30-50 új munkahely létrehozását tűzte ki célul Gödöllőn. A Sherbiny irodájában magasan képzett hazai mérnökök fognak dolgozni arab-öbölbeli olajipari óriásprojektek mérnöki részfeladatain.

Gödöllő önkormányzata arra törekszik, hogy a város további dinamikus fejlődésének feltételeit a helyi gazdaság szereplőivel közösen erősítse, hangsúlyozta köszöntőjében dr. Gémesi György.

Majed Sherbiny, a Sherbiny Holdings ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az európai központként is szolgáló gödöllői iroda középtávú tervei között magyarországi és más közép-európai innovációs projektek segítése is szerepel, tette hozzá a szaúdi cégcsoport fiatal tulajdonosa.

A Szent István Egyetem az együttműködési megállapodás révén igyekszik hozzájárulni szűkebb és tágabb társadalmi környezetének sikeréhez, hangsúlyozta beszédében dr. Szabó István. A Sherbiny képviselői már az első gödöllői látogatásukon találkoztak az egyetem vezetőivel, talán ez is hozzájárult az iroda helyszínének kiválasztásához.

Az egyetem a tudományterületek széles skáláján igyekszik szellemi muníciót szolgáltatni a cég sikeres működéséhez, egyben bízik abban, hogy az együttműködés kiterjed közös kutatásokra, továbbá diploma- és doktori dolgozatok készítésére. A Gépészmérnöki Kar kiemelt szerepet kaphat a megállapodás kapcsán a cégcsoport működésével kapcsolatos műszaki, oktatási, kutatási feladatokban.

Garamvölgyi Balázs, a Sherbiny Holdings nemzetközi igazgatója, Magyarország bahreini tiszteletbeli konzulja felidézte, hogy a cégcsoport számos ország közül választotta hazánkat az iroda helyszínéül, majd Székesfehérvár, Budapest, Vecsés, Veszprém és Gödöllő adottságait tanulmányozták és döntöttek végül Gödöllő mellett.

 

 

© 2004-2017.