Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

IV. Nemzetközi Szinergia Konferencia a SZIE Gépészmérnöki Karon

Negyedik alkalommal került megrendezésre 2015. október 12. és 15. között Gödöllőn a SZIE Gépészmérnöki Kar szervezésében és az MTA-ABMB és CIGR nemzeti bizottságának (4. szekció) szakmai támogatásával a Szinergia Nemzetközi Konferencia. Az idei rendezvényen 8 ország képviseletében, több mint 150 kutató és szakember vett részt.

A plenáris ülésen a résztvevőket Dr. Gálfi Péter, a Szent István Egyetem rektorhelyettese és Dr. Szabó István, a Gépészmérnöki Kar dékán köszöntötte. A konferencia keretében 8 szekcióülésen, kerekasztal-megbeszéléseken, illetve szakmai workshopon napirendre kerültek a mezőgazdaság, az ipar, az energetika, a képzés és kutatás területei közötti szinergia, az együttműködés speciális területei, azok alakulása és fejlődési lehetőségei.

A tanácskozás felölelte a mezőgazdasági, élelmiszeripari, előállítási, és feldolgozási technológiák fejlesztésére, a korszerű műszaki tervezési, gyártási, üzemeltetési eljárásokra, a méréstechnikára, az IT technológiára, műszaki ökonómiára, újszerű menedzsment módszerekre, az alternatív energetikai technológiákra, az alkalmazható környezettechnikai megoldásokra irányuló kutatási prioritásokat.

A SYNERGY 2015 nemzetközi konferencia a TÁMOP 4.2.2.D-15/KONV-0011 projekt, valamint a Norvég Alap támogatásával valósult meg. Szakmai támogatók: AXIÁL Kft, CLAAS Hungária Kft, ENDO 2000 Kft, ENI Hungaria ZRt, FKF ZRt, IKR ZRt, INVEST Gépkereskedelmi Kft, KITE ZRt, Keresztespók Kft, Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület ZöldHajtás, VogelNoot.

Fotók: Balázs Gusztáv

Képgaléria

© 2004-2017.