Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

Mérnök és Közgazdász szeminárium

„Mérnök és Közgazdász szeminárium” került megrendezésre a Gépészmérnöki Kar és az Interindustria Tudásközpont Alapítvány közös szervezésében Kozárdon 2015. október 19-21. között. A program szervesen kapcsolódott a „TÁMOP-4.2.1.D-15/1/KONV-2015-0007 kódszámú, SMART CITY: Innovatív kutatási hálózatok fejlesztése Gyula és Salgótarján városokban” című pályázati projekthez. A háromnapos workshop legfőbb célja, hogy a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának  és más hazai felsőoktatási intézményekben tanuló műszaki menedzser, gépészmérnök, mezőgazdasági gépészmérnök és mechatronikai mérnök szakos hallgatói megismerkedhessenek Nógrád megye különböző térségeinek műszaki, gazdasági potenciáljaival, különös tekintettel a Smart City koncepció integratív helyi alkalmazási lehetőségeivel.

A nyitó előadáson Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket. Előadásában külön kiemelte azokat a hallgatókat, akik kellő elhivatottságot éreznek ahhoz, hogy a megszerzett felsőfokú ismereteiket Nógrád megyében kamatoztassák. A Gépészmérnöki Kar oktatói közül Dr. Faust Dezső „A Smart City fejlesztés rendszertechnikája, Dr. Kovács Imre „Az intelligens település fenntartható fejlesztésének gazdasági aspektusai” és Lágymányosi Attila „Korszerű mérnöki megoldások az intelligens településüzemeltetésben” címmel tartott előadást.

A gazdasági élet szereplői közül a világ élvonalába tartozó kis-, és középvállalkozások vezetői tartottak figyelemfelkeltő előadásokat a termelési folyamataikról, fejlesztési koncepciójukról. A bemutatott vállalkozások között szerepelt a Mahle GmbH, Salgglas Zrt, DeltaTech Kft., Bombardier Kft., Urbán&Urbán Kft., Konita, DonKey Internet of Things (IoT), Euragro, Wamsler SE, Eglo Kft.

CsatolmányMéret
kozard_4.jpg2.26 MB
kozard_34.jpg2.36 MB
kozard_43.jpg1.66 MB
kozard_105.jpg3.98 MB
© 2004-2017.