Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

AGCO-AXIAL FUSE LABORATORY átadása a Gépészmérnöki Karon

Oktatási laboratóriumot adott át a hallgatók képzésének segítéséhez a Gépészmérnöki Kar Mechanikai és Géptani Intézete korábbi gépszínében dr. Tőzsér János rektor és Prof. Martin H. Richenhagen az AGCO Co. elnök vezérigazgatója, valamint Harsányi Zsolt az AXIÁL Kft ügyvezetője. Az ünnepség keretében került átadása az AGCO Co. részéről egy új FENDT traktor, mely első feladataként az átadáshoz meghozta a felszerelt laboratórium kulcsát. A beruházás értékét mutatja, hogy pl. a laboratóriumi oktatófal a korszerű traktorokba beépített informatikai eszközök teljes körű üzemszerű működésének elsajátítására alkalmas.

Az rendezvény résztvevőit dr. Bártfai Zoltán egyetemi docens, tanszékvezető köszöntötte, majd dr. Tőzsér János rektor méltatta a nagy értékű fejlesztést, amely elősegíti a gyakorlatorientált gépészmérnökképzést. Dr. Szabó István dékán, nemzetközi és külkapcsolati rektorhelyettes kiemelte, hogy az új laboratórium kialakítása egy nyolcéves folyamat része. Ez idő alatt a kar gyakorlati oktatási bázisának minden egyes négyzetméterét korszerűsítették és új funkcióval gazdagították. A modern laboratóriumok új lendületet adnak a képzésben.

Dr. Bártfai Zoltán egyetemi docens, tovább- és felnőttképzési igazgató megköszönte a támogató partnereknek az új tantermet. Elmondta, hogy ez az új oktatási, kutatási infrastruktúra a kar valamennyi szakán folyó képzéshez jelent további szakirányú segítséget.

 

Galéria megtekintehtő itt.

© 2004-2017.