Gépészmérnök hallgatók sikere a Mérnökfutamon!

A "The Mighty Minds" néven induló, Kis László, Lajber Kristóf és Orsós Márió alkotta gödöllői gépészmérnöki kari csapat nyerte az idei Mérnökfutamot, amit immár negyedik alkalommal rendezett meg a Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete (The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) - az IAESTE Hungary a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A versenyre gépészmérnöki tudományokban jártas hallgatókból álló 3 fős csapatok jelentkezhettek.

Az első, online fordulóban, október végén a valós műszaki élet által megihletett problémákat kellett megoldaniuk 48 óra alatt.

Ezek után a legjobb 6 csapat kapott meghívást november 25-26-i budapesti döntőre, amiben vállalati partnerek által kitűzött problémára kézzel fogható, működtethető és nem mellesleg eladható megoldást kellett adniuk a csapatoknak.

A győztes csapat 200 ezer forint értékű támogatást nyert, amit szakmai fejlődésükre, álmaik megvalósítására használhatnak fel. A mérnökverseny célja a műszaki értelmiség és a magyar gazdasági élet vezető intézetei, vállalatai közötti kapcsolatok erősítése.

A képen balról jobbra, Kis László I. évfolyamos gépészmérnök MSc, Orsós Márió IV. évfolyamos gépészmérnök BSc és Lajber Kristóf I. évfolyamos gépészmérnök MSc  hallgató.

© 2004-2017.