Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

2016. évi Energy and Environment Workshop

2016. december 1-2-án 22. alkalommal került megrendezésre a SZIE GÉK Környezetipari Rendszerek Intézet, Fizika és Folyamatirányítási Tanszék által alapított és évente megrendezett Energia és Környezet Workshop (22nd Workshop on Energy and Environment, EE 2016). A rendezvényt Dr. Farkas István professzor, a Környezetipari Rendszerek Intézet igazgatója, a konferenciasorozat alapító elnöke nyitotta meg és Dr. Kátai László, a Gépészmérnöki Kar dékánja is köszöntötte.

A nemzetközi konferenciasorozat célja az energiához és környezetünkhöz kapcsolódó azon kutatási irányok és eredmények bemutatása, melyeket a témakörben az utóbbi évben értek el egyetemünkön és az együttműködő társegyetemeken. A programban a hazaiak mellett külföldi szerzők előadásai is szerepeltek. Az egyetemünkön tanuló, a Fizika és Folyamatirányítási Tanszékhez kapcsolódó hallgatók előadásai külön színt vittek a programba.

A rendezvény kiemelt témaköre idén is a napenergia hasznosítás volt, a 20 előadás szinte mindegyike érintette ezt a témát, minden aspektusa szóba került: a passzív hasznosítás, a napenergiás fűtés, hűtés, szárítás. A fotovillamos (napelemes) hasznosítás kapcsán a cellák szintjétől egészen a napelem mezőkig modellek, szimulációk, működési tapasztalatok, előrejelzések és esettanulmányok is bemutatásra kerültek. Ezeket a biomassza, a földhő és a szél energiájának hasznosítására vonatkozó új eredményeket bemutató előadások egészítették ki.

Az előadások 1 oldalas összefoglalói a rendezvényre megjelentetett kiadványban olvashatók, melynek elektronikus változata a http://fft.szie.hu/ee2016.html címen minden érdeklődő számára hozzáférhető.

CsatolmányMéret
ee_2016_cikk_kep_1.jpg1.89 MB
ee_2016_cikk_kep_2.jpg1.91 MB
© 2004-2017.