Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

Diplomaátadó ünnepély a Gépészmérnöki Karon

A Gépészmérnöki Kar diplomaátadó ünnepségét január 13-án tartották az aulában. A téli időszakban alap- és mesterszakokon nappali és levelező tagozaton 108 fő tett sikeres záróvizsgát. A szakirányú továbbképzési szakokon 13 hallgató végzett. A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében 8 iraki és 3 nigériai hallgató, valamint a programon kívül egy szaúd-arábiai önköltséges hallgató teljesítette az egyetem követelményeit.

Dr. Tőzsér János rektor köszöntőjében a végzett mérnökök teljesítményét dicsérve a kari munkatársak és a szülők ehhez nyújtott támogatását méltatta. Kiemelte: a több mint 60 éves Gépészmérnöki Kar hazai és nemzetközi vállalati kapcsolatai sokrétűek és ezek az oktatási és kutatási feltételek javításában is gyümölcsöznek. A kar kezdeményező szerepet töltött be az e-learning oktatási technológia bevezetésében és hazai elterjesztésében. Az évtizedes múltra visszatekintő kooperatív képzés a hallgatók gyakorlati jártasságának elmélyítésével pedig a duális képzés egyik előfutárának is tekinthető.

- Közismert, hogy műszaki diplomát csak nagyon sok energia befektetéssel lehet megszerezni, sokszor éjszakázva tanultak, feladatokat, műszaki dokumentációkat készítettek. Azonban ez az energiabefektetés megtérül – mondta ünnepi beszédében dr. Kátai László dékán. - A műszaki szakemberek iránt az egyik legnagyobb a kereslet a munkaerő piacon. A Diplomás Pályakövető Rendszer felmérései alapján a Gépészmérnöki Karon végzettek esetében telik el a legrövidebb idő a végzés után álláskereséssel, és a mérnöki pályakezdő átlagjövedelem a legmagasabbak között van.

Tanulmányaik során biztos sokszor elgondolkoztak azon, hogy mi is kell a sikeres vizsgához. Természetesen kellett tudás, szerencse és persze jó fellépés. Ez hasonlóan lesz munkájuk során is. Legyenek mindig szakmailag felkészültek, ha „szembe jön a szerencse” azt ragadják meg, és bátran, határozottan, jó fellépéssel ismertessék gondolataikat.

Az ünnepségen címzetes egyetemi docens címben részesült dr. Florian Stapper.

Dr. Appel György, az A. Holding Csoport elnök-vezérigazgatója 2015-ben kiválósági díjakat hozott létre a kar kiemelkedő teljesítményt nyújtó oktatói és hallgatói részére. Idén a díjat dr. Seres István egyetemi docensnek, dr. Gergely Zoltán tanársegédnek és Balogh Luca egyetemi hallgatónak adták át.

A legkiválóbb szakdolgozatok és diplomatervek a záróvizsga bizottságok javaslata alapján pályadíjban részesültek.

A Gépészmérnöki Kar Pályadíját nyerte Kovács Zoltán gépészmérnök HX-9151-es hőcserélő numerikus és kísérleti elemzése, Tóth Bence Zsombor gépészmérnök Vizsgálja meg a nyerges tehergépkocsi járműszerelvények menetstabilitás-rakomány kapcsolatát című szakdolgozatáért.

Kiemelkedő tanulmányi eredménye alapján Dékáni Dicséretben részesült Kabács Dávid okleveles gépészmérnök és Czeglédi Dóra műszaki menedzser.

Az Épületgépészet, Létesítmény és Környezettechnika Tanszék HOF alapítványán keresztül a Grundfos South East Europe Kft diplomadíjban részesítette Tax Tamás gépészmérnököt Egy autonóm ház gravitációs szellőztető rendszerének elemzése című dolgozatáért.

A Varinex Informatikai Zrt. különdíjban részesítette Lágymányosi Pétert az „Additív gyártástechnológiában alkalmazott anyag szilárdsági jellemzőinek vizsgálata a 3D nyomtatási paraméterek függvényében” című dolgozatáért.

© 2004-2017.