Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

Befejeződött az V. Nemzetközi Szinergia Konferencia

A Gépészmérnöki Kar immár 5. alkalommal rendezte meg a "Szinergia a műszaki fejlesztésben" című nemzetközi konferenciát 2017. október 16-17. között. A rendezvény keretében szervezett szekcióüléseken, kerekasztal megbeszéléseken és a kapcsolódó szakmai workshop-ok programjain 10 ország képviseletében mintegy 100 kutató és szakember vett részt.

A konferencia plenáris ülésének keretében Dr. Szabó István rektorhelyettes és Dr. Kátai László a Gépészmérnöki Kar dékánja köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően Dr. Neményi Miklós akadémikus plenáris előadásában a II. Gépesítési korszak fenntartható mezőgazdasági termelésre gyakorolt kihívásairól beszélt, hangsúlyozva a bioműszaki rendszerek digitalizációjával kapcsolatos kérdéseket, kutatási eredményeket. A rendezvény két napján összesen közel 60 előadás hangzott el.

A konferenciának két kapcsolódó programja is volt. Egyrészt a Norvég Alap által finanszírozott "Zöldipari Innováció" workshop, valamint az év elején indult "AgIT FIEK – Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ létrehozása" (FIEK_16-1-2016-0008), melyeken a projektek résztvevői számoltak be eddigi eredményeikről.

A konferencia a Claas Hungária Kft., az FKF Zrt., az Axiál Kft. valamint a KITE Zrt. szakmai együttműködésével valósult meg.

A képre kattintva képgaléria nyílik!


Képgaléria

© 2004-2017.