Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

Megrendezésre került a 2017. évi Energy and Environment Workshop

2017. november 30 - december 1. között 23. alkalommal került megrendezésre a SZIE GÉK Környezetipari Rendszerek Intézet, Fizika és Folyamatirányítási Tanszék által alapított és évente megrendezett Energia és Környezet Workshop (23rd Workshop on Energy and Environment, EE 2017). A rendezvényt Dr. Farkas István professzor, a SZIE Műszaki Tudományi Doktori Iskola vezetője, a konferenciasorozat alapító elnöke nyitotta meg és Dr. Kátai László, a Gépészmérnöki Kar dékánja is köszöntötte.

A nemzetközi konferenciasorozat célja az energiához és környezetünkhöz kapcsolódó azon kutatási irányok és eredmények bemutatása, melyeket a témakörben az utóbbi évben értek el egyetemünkön és az együttműködő társegyetemeken. A program lehetőséget kínált PhD hallgatók illetve nemrég fokozatot szerzett kutatók szereplésére is.

A rendezvény kiemelt témaköre idén is a napenergia hasznosítás volt, a 24 előadás szinte mindegyike érintette ezt a témát. Bemutatásra kerültek új modellek, mérési eredmények, esettanulmányok, speciális alkalmazási lehetőségek mind a napelemekkel, mind pedig a napkollektorokkal kapcsolatban. Az aktív napenergia hasznosítás témakörét jól kiegészítették az építészet, a szennyvíztisztítás, a hőszivattyúk és a komposztkazán energetikai és környezeti vonatkozásait is vizsgáló prezentációk.

Az előadások összefoglalói a rendezvényre megjelentetett kiadványban olvashatók, melynek elektronikus változata a http://fft.szie.hu/ee2017.html címen minden érdeklődő számára hozzáférhető.

CsatolmányMéret
ee_2017_kep_1.jpg2.07 MB
ee_2017_kep_2.jpg2.03 MB
© 2004-2017.