Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

Török középiskolás diák csoport látogatása a SZIE Gépészmérnöki Kar Környezetipari Rendszerek Intézetben

Az Erasmus+ program keretében 2017. december 11-én egy török középiskola diák csoportja két kísérő tanárukkal és a magyarországi Erasmus iroda képviselőjével a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Környezetipari Rendszerek Intézetbe látogatott. A vendégeket Dr. Kátai László a Gépészmérnöki Kar dékánja köszöntötte és ismertette a kar képzési profilját. Ezt követően Dr. Tarr Zsuzsanna Nemzetközi és Külkapcsolati Irodavezető mutatta be egyetemünk külföldi felsőoktatási partner intézményi kapcsolatait, továbbá ismertette azokat a lehetőségeket, programokat, amelyekkel a külföldi hallgatók egyetemünk alap és mester képzési szakjaira jelentkezhetnek.

A csoport előzetesen jelzett érdeklődésének megfelelően a szakmai program a napenergia hasznosítás területéhez kapcsolódott. Dr. Farkas István egyetemi tanár előadásában a napenergia hasznosítás aktuális nemzetközi és hazai trendjeit ismertette. Dr. Seres István egyetemi docens, intézetigazgató a Fizika és Folyamatirányítási Tanszék által koordinált fotovillamos projekteket és az azokhoz kapcsolódó kutatási eredményeket ismertette. Dr. Buzás János egyetemi docens előadásában a napenergia aktív termikus hasznosítását és a Fizika és Folyamatirányítási Tanszék gondozásában kialakított napkollektoros rendszereket mutatta be.

A szakmai program befejezéseként a csoport megtekintette a Gépészmérnöki Kar Tudástranszfer Központban a Környezetipari Rendszerek Intézet vákuumcsöves napkollektoros rendszerét, a napelemes oktató rendszert valamint az áramlástan és épületgépészet tárgyak gyakorlati oktatásához rendszeresített laboratóriumi demonstrációs eszközöket és mérőpadokat. Végezetül a csoportnak bemutatásra került a Szent István Egyetem gödöllői kampusz C kollégiumának tetőfelületén telepített 10 kWp teljesítményű hálózatra kapcsolt fotovillamos rendszer.

© 2004-2017.