Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

Diplomaátadó ünnepség a Gépészmérnöki Karon

A Gépészmérnöki Kar diplomaátadó ünnepséggel nyitotta az évet. A január 5-i eseményen megjelenteket dr. Tőzsér János rektor és dr. Kátai László dékán köszöntötték.

Mint elhangzott, a téli záróvizsga időszakban alap- és mesterszakokon, nappali és levelező tagozaton összesen 104 hallgató tett sikeres záróvizsgát. Egy fő kitüntetéssel kiváló, 2 kiváló, 10 jeles, 44 jó, 46 közepes és egy fő megfelelt minősítéssel záróvizsgázott.

A szakirányú továbbképzési szakokon összesen 27-en kaptak oklevelet illetve bizonyítványt.

Hagyomány, hogy a Gépészmérnöki Kar a legjelentősebb rendezvényén ismeri el a kar érdekében kiemelkedő teljesítményt nyújtók munkáját. Címzetes egyetemi docens címet kapott a kar érdekében végzett, az oktatást, a kutatást és a nemzetközi kapcsolatok erősítését támogató magas színvonalon és önzetlenül végzett tevékenységének elismeréseként dr. Manfred Mauntz (Németország).

Az A. Holding Csoport elnök-vezérigazgatója, dr. Appel György által 2015-ben létrehozott kiválósági díjban dr. Husti István egyetemi tanár, Lágymányos Attila egyetemi adjunktus és Kis Anita  egyetemi hallgató részesült.

A végzett hallgatók nevében Bagi Bence köszönt el az alma mátertől.

A gépészmérnöki mesterszakon kitüntetéses oklevelet szerzett Csaba Gergely.

Kari pályadíjban részesült Fazekas Marianna okleveles létesítménymérnök, Forgács László okleveles műszaki menedzser, Zsély Bence mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök, Török Dávid gépészmérnök.

Kiemelkedő tanulmányi eredménye alapján Dékáni Dicséretben részesült Csaba Gergely okleveles gépészmérnök, Tarnóczi Bálint gépészmérnök.

A Dekra Expert Kft. különdíjban részesítette Fülöp Ferencet és Maldrik Zsoltot.

A Mezőgazdasági Technika egy éves előfizetését és egy cikk megjelentetésének lehetőségét kapta Ullman Dániel.

A Lemken Hungária Kft megvásárolta Grebely Csaba szakdolgozatát.

 

Balázs Gusztáv felvételei

© 2004-2017.