Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

V. SkillsHungary Nemzeti Döntő és Bemutató Nehézgép-szerelő előválogató

Az V. SkillsHungary Nehézgép-szerelő (Heavy Vehicle Maintenance) versenyszámának előválógatója 2018. április 11-én kerül megrendezésre a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar jármű-, és szerviztechnikai oktató laboratóriumaiban, és a Mérnökinformatikai Központban.

Az előválogató egy több feladatból álló, egész napos verseny, amely, az április 23-25. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban megrendezendő Nemzeti Döntő és Bemutató versenyt készíti elő.

Az eredményes szereplés mellett fontos cél a versenyek előkészítse során, a versenyeken tapasztaltak beépítése a magyar szakképzési rendszerbe.

A 2018. április 23-25-én megrendezendő SkillsHungary Nemzeti Döntőn idén első ízben indulhatnak a mezőgazdasági szakterületen tapasztalatot szerzett fiatalok, Nehézgép-szerelő (Heavy Vehicle Maintenance) versenyszámban.

A SkillsHungary programban részt vevő versenyszámok elődöntőit országosan rendezik meg és bonyolítják le és a budapesti döntő a szakmai megmérettetés mellett nagyszabású fesztivál keretében zajlik. A Nehézgép-szerelő versenyszámban a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) az előválogató szakmai támogatója és a rendezvény fő támogatója az Axiál Kft.

A MEGFOSZ ezzel a szakmát és tagjait is összefogja, mert fontos számukra, hogy a tehetséges fiatalok megmérettessék magukat és megfelelő elismerésben részesüljön a tudásuk.

A SkillsHungary program Nehézgép-szerelő szakma versenyfelhívására 8 fiatal jelentkezett. Az előválogatót 2018. április 11-én rendezik meg a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar jármű- és szerviztechnikai oktató laboratóriumaiban, valamint a Mérnökinformatikai Központban. Az előválogató egy többfordulós és több feladatból álló, egész napos verseny, ahol a 8 versenyző közül kerül kiválasztásra az a 4 fő, aki képviseli ezt a versenyszámot majd a SkillsHungary budapesti versenyén.

Az V. SkillsHungary Nemzeti Döntő és Bemutató keretében a 4 versenyző közül kerül ki győztesként az az egy fiatal, aki mindezen előválogatón és budapesti versenyen a legjobbnak bizonyul ebben a versenyszámban.

Fentiek mellett nagyon fontos, hogy aki a szakmák magyar bajnokságán a SkillsHungary-n első helyezést ér el, az indulhat a szeptemberben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon az Euroskills 2018-as szakmák versenyén is.

© 2004-2017.