Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

Energia és Környezet Workshop

2018. december 6-7 között 24. alkalommal került megrendezésre a SZIE GÉK Környezetipari Rendszerek Intézet, Fizika és Folyamatirányítási Tanszék által alapított és évente megrendezett Energia és Környezet Workshop (24th Workshop on Energy and Environment, EE 2018). A rendezvényt Dr. Farkas István professzor, a SZIE Műszaki Tudományi Doktori Iskola vezetője, a konferenciasorozat alapító elnöke nyitotta meg, Dr. Kátai László, a Gépészmérnöki Kar dékánja, Dr. Szabó István intézetigazgató és Dr. Dani Rusirawan a Bandungi Egyetem Gépészmérnöki Karának dékánja is köszöntötte.

A nemzetközi konferenciasorozat célja az energiához és környezetünkhöz kapcsolódó azon kutatási irányok és eredmények bemutatása, melyeket a témakörben az utóbbi évben értek el egyetemünkön és az együttműködő társegyetemeken. A program fontos célja az is, hogy lehetőséget kínált PhD hallgatók illetve nemrég fokozatot szerzett kutatók szereplésére, eredményeik, tapasztalataik egymás közötti megosztására is. A Workshop idei különlegessége volt, hogy a Műszaki Tudományi Doktori Iskolában Dr. Farkas István professzor témavezetésével PhD fokozatot szerzett Dr. Dani Rusirawan, és kollégája, L. Hartawan valamint diákjuk M. Haekal is előadásukkal színesítették a rendezvényt.

A kiemelt témakör idén is a napenergia hasznosítás volt, a 24 előadás közül 15 ehhez kapcsolódó témával foglalkozott. Bemutatásra kerültek új modellek, elméleti tanulmányok, mérési eredmények, esettanulmányok, alkalmazási lehetőségek mind a napelemekkel, mind pedig a napkollektorokkal kapcsolatban. Az aktív napenergia hasznosítás témakörét jól kiegészítették a hőszivattyúk, a biomassza és a szélerőművekhez kapcsolódó prezentációk. A környezeti vonatkozások hangsúlyosan megjelentek az épületekből kiáramló radon, a szennyvíz-, és a hulladékkezelés problémájával foglalkozó anyagokban.

Az előadások összefoglalói a rendezvényre megjelentetett kiadványban olvashatók, melynek elektronikus változata a http://fft.szie.hu/ee2018.htm címen minden érdeklődő számára hozzáférhető.

CsatolmányMéret
dsc_0465.jpg3.72 MB
dsc_0503.jpg2.82 MB
dsc_0590.jpg3.91 MB
dsc_0643.jpg3.07 MB
© 2004-2017.