Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

BioPhys Spring 2019

2019. május 22-24. között tizennyolcadik alkalommal került megrendezésre a BioPhys Spring (BPS 2019) konferencia. Az elmúlt években Prága, Lublin illetve Nyitra adott otthont a rendezvénynek. Idén a konferencia szervezését és lebonyolítását a Szent István Egyetem, GÉK, KÖRI, Fizika és Folyamatirányítási Tanszéke végezte.

A nemzetközi konferencia főként a fiatal kutatóknak, PhD hallgatóknak kínált lehetőséget tudományos eredményeik ismertetésére. A rendezvényen 5 szekcióban 79 szerző 37 előadása szerepelt. A biológia és fizika területei mellett, az energetika és a napenergia is helyet kapott.

A tudományos bizottság tagjai: Farkas István, a SZIE Környezetipari Rendszerek Intézet professzora, a rendezvény elnöke; Jiry Blahovec és Martin Libra a prágai Cseh Élettudományok Egyetem professzorai; Radoslaw Dobrowolsky a lublini Maria Curie Sklodowska Egyetem professzora; Jan Glinski a Lengyel Tudományos Akadémia lublini részlegének elnöke; Jozef Horábik Artur Nosalewicz a Lengyel Tudományos Akadémia Agrofizikai Intézetének professzorai; Zuzana Hlavacová és Vlasta Vozarova a nyitrai Szlovák Agrártudományi Egyetem professzorai valamint Seres István, a Szent István Egyetem Környezetipari Rendszerek Intézet igazgatója.

Fontos lehetősége volt a konferenciának, hogy a cseh, lengyel, román, szlovák és magyar résztvevők mellett a résztvevő egyetemek külföldi PhD hallgatói révén további sok nemzetnek lehetőséget kínált a szorosabb szakmai együttműködés kialakítására. A tudományos munka mellett szakmai konzultációkra, Eger nevezetességeinek megtekintésére és a magyar konyha néhány specialitásának kipróbálására is volt lehetőség. A résztvevők hasznos ismeretekkel, tapasztalatokkal gazdagodtak.

Az előadások egy oldalas összefoglalóit tartalmazó kiadvány elektronikus formában a rendezvény honlapján, http://fft.szie.hu/events/bps2019.html minden érdeklődő számára hozzáférhető.

A rendezvénysorozat 2020-ban Prágában folytatódik.

CsatolmányMéret
bps_2019_1.jpg4.16 MB
bps_2019_2.jpg3.06 MB
bps_2019_3.jpg3.13 MB
© 2004-2017.