Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

25. év – 25 előadás

2019. november 28-29-én 25. alkalommal került megrendezésre a SZIE GÉK Környezetipari Rendszerek Intézet, Fizika és Folyamatirányítási Tanszék által alapított és évente megrendezett Energia és Környezet Workshop (25th Workshop on Energy and Environment, EE 2019). A rendezvényt Dr. Farkas István professzor, a SZIE Műszaki Tudományi Doktori Iskola vezetője, a konferenciasorozat alapító elnöke nyitotta meg és Dr. Kátai László, a Gépészmérnöki Kar dékánja köszöntötte.

A nemzetközi konferenciasorozat célja az energiához és környezetünkhöz kapcsolódó azon kutatási irányok és eredmények bemutatása, melyeket a témakörben az utóbbi évben értek el egyetemünkön és az együttműködő társegyetemeken. A program fontos célja az is, hogy lehetőséget kínált PhD hallgatók illetve nemrég fokozatot szerzett kutatók szereplésére, eredményeik, tapasztalataik egymás közötti megosztására is.

A kiemelt témakör idén is a napenergia hasznosítás volt, az előadások szinte mindegyike kapcsolódott ehhez. A napelemek különböző aspektusból történő megközelítései mellett a termikus és a hibrid hasznosítás is nagy teret kapott. A modellek bemutatása, mérések kiértékelése és esettanulmányok mellett találkozhattunk méréstechnikai fejlesztéssel is. A környezet oldaláról pedig az épületenergetika és a klímaváltozás kerültek hangsúlyosan szóba.

Az előadások összefoglalói a rendezvényre megjelentetett kiadványban olvashatók, melynek elektronikus változata a http://fft.szie.hu/ee2019.htm címen minden érdeklődő számára hozzáférhető.

CsatolmányMéret
ee_2019_1.jpg2.85 MB
ee_2019_2.jpg3.98 MB
© 2004-2017.