Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

Tájékoztatás koronavírussal összefüggő veszélyhelyzet kapcsán

A Szent István Egyetem képviseletében a Kormány által 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős államtitkára által kiadott utasítás szerint az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket.

 1. 2020. március 12-14. között az Egyetem rektora oktatási szünetet rendel el.
 2. 2020. március 16-20. között az Egyetem tavaszi szünetet rendel el. Felhívjuk a hallgatók figyelmét, hogy a tavaszi szünet ideje alatt ne utazzanak külföldre, lehetőség szerint lakhelyükön tartózkodjanak.
 3. 2020. március 12-20. között a hallgatók nem látogathatják a Szent István Egyetemet. Az erről szóló utasítás az alábbi linken érhető el:
  https://szie.hu/sites/default/files/oktatasi-szunet.pdf
 1. 2020. március 23-tól az Egyetemen előreláthatóan távoktatás kerül bevezetésre, ennek kidolgozása folyamatban van. A hallgatók a távoktatás alatt sem látogathatják az Egyetemet.
 2. A rektori szünet, tavaszi szünet, valamint a távoktatás időszaka alatt az Egyetem minden munkatársa (oktatói, kutatói, tanárai, munkatársai, funkcionális területen dolgozók) esetében folyamatos munkavégzés szükséges.
 3. A magyar hallgatóknak kollégiumi tartózkodási helyükről otthonukba távozniuk szükséges legkésőbb 2020. március 13-ig.
 4. A nemzetközi hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett.
 5. Minden hallgatói ügyintézés esetében a továbbiakban elektronikus eljárásrendet kell alkalmazni.
 6. Az Egyetem területén, illetve az Egyetem által szervezett formában megtartandó rendezvények esetében a veszélyhelyzetre való eljárásrendet az Egyetem kidolgozta. Az erről szóló utasítás az alábbi linken érhető el:
  https://szie.hu/sites/default/files/3_20_rektori_kancellari_utasitas_szi...

Ennek körében az Egyetem elrendeli valamennyi rendezvénye felfüggesztését, a kollégiumokban megtiltja a vendégfogadást, korlátozza a belföldi kiküldetéseket, valamint általában a személyes jelenléttel járó események megtartása helyett elektronikus kapcsolattartást kér, minden olyan esetben, amikor az alaptevékenység biztosításához nem feltétlenül szükséges a személyes jelenlét.
Kérjük az fentiek tanulmányozását, fegyelmezett tudomásul vételét és pontos betartását, hiszen ez egyetemi közösségünk elemi érdekét szolgálja.
 
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a bejelentes [kukac] szie [pont] hu e-mail címet a rendeltetésének megfelelően, a koronavírussal összefüggésben kialakult veszélyhelyzettel kapcsolatos információk megküldésére használják. Minden egyéb felmerült kérdést a megszokott kommunikációs csatornán keresztül tegyenek fel.
 
Valamennyiük megértő együttműködésére számítunk!

© 2004-2017.