Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

A SZIE Gépészmérnöki Kar csapata nyerte a Student Innovation Challenge innovációs versenyt

Egyetemünk FOD-REDS csapata nyerte a Hungarocontrol által támogatott Student Innovation Challenge hallgatói verseny fődíját, így nemcsak egy óriási élménnyel, hanem 300.000 forint pénzösszeggel is gazdagodtak hallgatóink. Az idei verseny egyik témaköre a mesterséges intelligencia légiforgalmi irányításban történő felhasználási lehetőségeit járta körül, emellett az egyetemi hallgatók esszéikben egy drónos repüléseket támogató mobilalkalmazás (UTM applikáció) lehetséges funkcióit, szolgáltatásait és üzleti modelljét mutathatták be.

A három gépészmérnök hallgatóból - Vilcsek Viktor, Búza Dániel, Fórián Gergő - álló csapat egy mesterséges intelligencia-vezérelt, drónos FOD-eltávolító rendszer című pályázati anyagot állított össze, amelyben részletesen kidolgozták a koncepciót, projekttervet és bemutatták a prototípus fejlesztési tervét is, amiért kimagasló pontszámot kaptak a verseny zsűrijétől és maguk mögé utasították a többi részt vevő egyetemi csapatot.

© 2004-2017.