Műszaki- és Természettudományi Oktatóközpont átadása

Május 25-én 10 órakor kerül sor Gödöllőn az új Műszaki- és Természettudományi Oktatóközpont, Regionális Tudástranszfer Központ átadására.

A SZIE Gépészmérnöki Karán megvalósult beruházás eredményeként kialakult egy multifunkciós oktatási és kutatási tér. A közel 1,7 Mrd Ft-os beruházással a Gépészmérnöki Kar gyakorlati oktatási infrastruktúrája teljes mértékben megújult, a gyakorlati képzési laborterület közel kétszeresére növekedett és korszerű eszközparkkal bővült.

A Műszaki- és Természettudományi Oktatóközpont, Regionális Tudástranszfer Központ (MTOK) projekt célja a SZIE gödöllői kampuszán folyó műszaki és természettudományi képzés graduális és továbbképzési kapacitás korszerűsítése, bővítése, fejlesztése, a gyakorlatorientált kiscsoportos oktatásra is alkalmas, komplex hallgatói-oktatói képzési terek, laboratóriumok, szaktantermek létesítése. Új oktató, bemutató laboratóriumok létesítése, valamint meglévő laboratóriumok felújítása, korszerűsítése.

A beruházás két helyszínen valósult meg. A Gyakorlati és Képzési Központ és Szakmúzeum épületbázisán kialakult egy környezetbarát energiákat felhasználó multifunkcionális oktatási bemutató és kutatási központ. A másik helyszínen, a Gépészmérnöki Kar korábban is gyakorlati képzési helyként működő létesítményében a meglévő infrastruktúra felújításával további korszerű laboratóriumi, szaktantermi, képzési terek jöttek létre.

© 2004-2017.