Napelemes Rendszerek Szakmai Nap

A Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar, Környezetipari Rendszerek Intézete (KÖRI), a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) Informatikai Szakosztálya és a Solart-System Kft. 2012. május 9-én közös szakmai rendezvényt tartott "Napelemes Rendszerek" címmel. A SZIE gödöllői kampuszán megtartott rendezvények 4 előadója és közel 80 résztvevője volt.

A rendezvényt Görgey Péter, az MEE Informatikai Szakosztályának az elnöke és Prof. Dr. Szabó István a Gépészmérnöki Kar dékánja nyitotta meg. A megnyitón többek között bemutatásra kerültek az elmúlt időszakban és a közeljövőben átadásra kerülő kari létesítmények, beruházások, amelyek fontos mérföldkövei a Kar jövőbeni működésének.

A szakmai előadások sorát Farkas István professzor, a SZIE KÖRI intézetigazgatója nyitotta, melyben a napelemek működése és jellemzői mellett az egyetemen folyó napenergiás kutatásokat mutatta be. Pálfy Miklós, a Solart-System Kft. ügyvezető igazgatója a napelemek és napelemes berendezések hazai és nemzetközi helyzetképéről tartott előadást, Seres István, a Fizika és Folyamatirányítási Tanszék vezetője az egyetemen található 10 kWp hálózatra dolgozó napelemes rendszere és működési tapasztalatait mutatta be, és Galambos Erik, a SZIE GÉK gépészmérnök szakos MSc hallgatója napelemes rendszerek tervezéséről beszélt.

Az előadások a Magyar Elektrotechnikai Egyesület honlapján elérhetőek (www.mee.hu)

Az előadásokat követően bemutatásra kerültek a KÖRI FIZT vezetésével futó projektek eszközei. Egyebek mellett a kollégiumi épület tetején kialakított napelemes rendszer, a Környezetipari Rendszerek Intézet szakirányú infrastruktúrája, valamint a Fizika és Folyamatirányítási Tanszék napenergiás kísérleti berendezései kerültek bemutatásra.

© 2004-2017.