Felnőttképzési programok a Gépészmérnöki Kar és a KITE ZRt közös szervezésében

A Gépészmérnöki Kar a KITE ZRT közreműködésével a korábban elindított oktatási együttműködési program keretében 2012. novemberében ismét indítja gyakorlatorientált felnőttképzési tanfolyamait mezőgazdasági gépi munkát végző vállalkozások, nagy értékű mezőgazdasági erő- és munkagépek tulajdonosai, a korszerű  mezőgazdasági technika iránt érdeklődők számára.

A Precíziós technológiák és a Műhold alapú helymeghatározás alkalmazása a mezőgazdaságban c. képzési programok legfőbb célja a gyakorlatban közvetlenül hasznosítható tudás átadása. A tanfolyami programok segítik megérteni az összetett mechatronikai rendszernek tekinthető erőgépek, betakarító gépek szerkezeti, működési elvét, a szántóföldi gépcsoportok információtechnológiai alapú, automatikus vezérléssel megvalósított mozgásának elméletét, az RTK vezérlő rendszerrel és kiegészítő eszközökkel (StarFire 3000 antenna, GreenStar 2630 érintőképernyős kijelző) felszerelt gépek beállítását, kezelését.

A Precíziós technológiák c. tanfolyam tárgyalja a precíziós technológiára alapozott gazdálkodásban alkalmazott traktorok szerkezeti, kezelési ismereteit, traktor-mechatronikai alapismereteket, és a korszerű betakarító gépek szerkezeti, kezelési ismereteit. A tanfolyam vizsgával zárul.

A Műhold alapú helymeghatározás alkalmazása a mezőgazdaságban c. képzési program részletesen foglakozik navigációs ismeretekkel, ISOBUS vezérléssel, dokumentáció kezeléssel, és a jármű távfelügyelettel. A demonstrációs eszközökkel felszerelt tantermi oktatás és a navigációs rendszerrel ellátott John Deere traktoron történő gyakorlati képzés elméleti és gyakorlati vizsgával zárul.

A sikeres vizsgát tett tanulók a Gépészmérnöki Kar és a KITE ZRT által közösen kiállított felnőttképzési tanúsítványt szereznek.

A tanfolyamokkal kapcsolatos bővebb információ és jelentkezés:

Horváth Katalin

képzési referens

e-mail: horvath [pont] katalin [kukac] fkk [pont] szie [pont] hu

tel: +36-28-522000/1196, 1197

 

© 2004-2017.