A SZIE Gépészmérnöki Kart tiszteletbeli tagjává választotta a MEGFOSZ

Mezőgazdasági Eszköz és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFGOSZ) célja a korszerű mezőgazdasági termelés segítése és a gépforgalmazók kohéziójának erősítése. A MEGFOSZ kiemelten fontosnak tartja a mezőgépész szakma utánpótlását, ezért is szeretné fejleszteni a kapcsolatát a mezőgépész képzés szereplőivel.

Ennek egyik lépéseként a Szövetség alapszabály módosító közgyűlésén tiszteletbeli tagnak választotta a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karát. A Karral már több évre visszamenőleg is tartalmas együttműködés volt jellemző, de ez az új aktus tovább mélyítette a kapcsolatot, és az együttműködés új szintjeire nyitott lehetőséget.

A magyarországi mezőgazdasági gépgyártás és forgalmazás folyamatos szakember hiánnyal küzd.  A MEGFOSZ szeretné minél több fiatallal megismertetni a mezőgépész szakma szépségeit és bemutatni, hogy még a válságban is keresettek a szakmában végzettek. A Szövetség ezért együttműködve a SZIE Gépészmérnöki Karral támogatja a középiskolások utazási költségeit, hogy megtekinthessék az AgrárgépShow és az AGROmashEXPO kiállításokat. Az egyetem pedig szakmai programot szervez, hogy a diákok minél tartalmasabban vegyenek részt a rendezvényen.

© 2004-2017.