Mérnökinformatika fakultáció indult középiskolásoknak, még lehet csatlakozni!

A Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kara 3-4. évfolyamos középiskolás diákok számára tehetséggondozó programjának részeként Mérnökinformatikai fakultációt hirdet. A foglalkozások péntekenként 15.30-kor kezdődnek. A következő fakultációs óra január 18-án 15:30-kor kezdődik a Mérnökinformatikai Központban.

A kurzus célja, hogy a reál tudományok iránt érdeklődő diákok számára, betekintést nyújtson olyan tudományterületekbe, mérnöki feladatokba, amik részben kiegészítései, részben pedig folytatásai a középiskolai tanulmányaiknak. A kurzus térítésmentes, nem tömegképzést céloz meg, hanem egy személyes kontaktusokon és gyakorlati tapasztalatokon alapuló tudásátadás, ezért a kurzuson rendelkezésre álló helyek száma korlátozott. A kurzus 9 különböző témakört feldolgozó foglalkozásból épül fel, alkalmanként 2*45 perces elméleti és gyakorlati bemutatók keretében.

Január 11-én az első órán Dr. Szabó István a Gépészmérnöki Kar Dékánja tartott rövid ismertetőt a Karról és az elérhető képzésekről. Ezt követően a gépészet és a kapcsolódó tudományterületek informatikai irányultságáról tartott előadást. Előadásának részeként bemutatott egy esettanulmányt, ahol a korszerű 3D-s mérnökinformatikai szoftverekkel támogatott tervezés néhány lépését egy valóságos alkatrész tervezésén keresztül mutatta be. Az előadást követően a hallgatóság megtekintette  azokat a laboratóriumokat, amelyek a fakultáció következő óráinak adnak majd otthont.

Még korlátozott számban lehet csatlakozni a programhoz! Az érdeklődő hallgatók nevük, iskolájuk, évfolyamuk, megadása mellett a kozepiskola [kukac] gek [pont] szie [pont] hu címen jelentkezhetnek.

© 2004-2017.