Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: https://muszaki.uni-mate.hu

Minőségügyi és Minőségirányítási szakirányú továbbképzések

Élelmiszerlánc Minőségügyi és Élelmiszerlánc Minőségirányítási  szakirányú továbbképzés

 
Jelentkezési feltétel:
Munkatárs – érettségi; szakember – bármely – nem mérnöki - felsőfokú alapképzésben vagy főiskolai képzésben szerzett végzettség; szakmérnök - alapképzésben vagy főiskolai képzésben szerzett mérnöki szakképzettség.
 
Képesítés:
Az előképzettségtől függően (ld. jelentkezési feltétel)„élelmiszerláncminőségügyi munkatárs” bizonyítvány; és/vagy „Élelmiszerlánc minőségirányítási szakember” vagy „Élelmiszerlánc minőségirányítási szakmérnök” szakirányú továbbképzési oklevél; továbbá, igény esetén lehetőséget biztosítunk – a megszerzett tudás elismerésével – „Ellenőrzési és minőségbiztosítási munkatárs” OKJ bizonyítvány megszerzésére is.
 
Képzési idő és munkarend:
Munkatárs képesítésért – 2 félév, 12 nap/félév; Szakember/szakmérnök képesítésért – 3 félév, 12 nap/félév; levelező munkarend. A munkatárs képesítésért megszerzett tudást beszámítjuk a szakember/szakmérnök képesítésért folytatott képzésbe.
 
Képzés tematikája:
  • 1. félév (7 tantárgyi modul, tm.) - minőségirányítás, élelmiszerbiztonság, minőség, és higiénia, logisztika. környezetvédelem, technológiák;
  • 2. félév (7 tm.) – jog, informatika, folyamatszabályozás, vállalkozások környezetirányítása, minőségirányítása, biztonságirányítása, és minőségellenőrzése;
  • 3. félév (3 tm. + szakdolgozat készítés + védés) – Agrártermékek termelésének, feldolgozásának, forgalmazásának és környezetének minőségbiztosítása és higiéniája, szakdolgozat készítés, konzultáció és védés.
Értékelés:
1-3. félévi tantárgyi modulok – gyakorlati jegy vagy írásbeli és/vagy szóbeli vizsga; záróvizsga – „munkatárs” képesítésért: írásbeli vizsga a 2. félév végén, „szakember/szakmérnök” képesítésért – A harmadik félév záródolgozat készítéssel, és az ahhoz kapcsolódó oktatással és üzemi gyakorlattal telik, végül záróvizsgával fejeződik be.

A szakirányú továbbképzésben résztvevők megismerik és elsajátítják:
A két képzés törzstárgyai azonosak, amelyek, egyrészt általános minőségügyi ismereteket adnak az ISO 22000, ISO 9001, ISO 14000, EUREPGAP, BRC, IFS, HACCP és GHP rendszerekre vonatkozóan. Másrészt, a hallgatók témaválasztása szerint, specializálódási lehetőséget biztosítanak a mezőgazdasági, a feldolgozási, a vendéglátó-ipari, vagy a kereskedelmi minőségbiztosítás egyikében. Az üzemi gyakorlat helye és időtartama a témaválasztáshoz igazodik.
 
A képzés formája és programja:
Levelező, az első két félév 12 hetes, heti egy napos (általában pénteki) konzultációval.  A témakörök oktatása modul rendszerben történik és a végén értékeléssel (gyakorlati jeggyel vagy vizsgával) zárul. Utóbbiakat a vizsgaidőszakban javítani, illetve pótolni lehet.
 
A képzési idő: 2 / 3 félév
 
A költségtérítés díja:
1. és 2. félév - 150.000,- Ft/félév + záróvizsgadíj: 60.000,- Ft, 3. félév: 150.000,- Ft, ami a záróvizsgadíjat is tartalmazza. A tanfolyami díjat (1. + 2. félévi költségtérítés) a vállalkozások szakképzési hozzájárulásként elszámolhatják.
 
Minimális létszám: 15 fő
 
Az oktatás helye: SZIE Gépészmérnöki Kar, 2103 Gödöllő, Páter Károly u. 1.

Részletes ismertető
Jelentkezési lap

Szaktitkár/kapcsolattartó:

Dr. Korzenszky Péter
SZIE Gépészmérnöki Kar, Mechanika és Géptani Intézet
Levelezési cím: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1.
Tel/fax: +36 (28) 522-080; E-mail: Korzenszky [pont] Peter [kukac] gek [pont] szie [pont] hu

© 2004-2017.