Felvételizőknek

A Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kara a hazai felsőoktatás meghatározó intézményeként több mint fél évszázada áll a műszaki pályán továbbtanulni szándékozók rendelkezésére. A Magyarországon is általánosan alkalmazott szakstruktúrának megfelelően alap- (bachelor, BSc), illetve mesterszinten (master MSc) indítunk akkreditált - államilag elismert - és támogatott képzéseket. Ezek a szakok kiegészülnek a felsőoktatási szakképzési és doktori (PhD) programjainkkal is. A hallgatók tanulmányaikat a legnépszerűbb gépészmérnöki szak mellett a tradícióinkhoz is kötődő mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki, a talán legkeresettebb tudásanyagot felölelő mechatronikai mérnöki és a műszaki-, gazdaságtudományi területek ismereteire alapozó műszaki menedzser szakokon kezdhetik meg.
Az elmúlt években egy 2 500 millió Ft-os beruházási program eredményeként a teljesen megújult és duplájára növekedett laboratóriumi kapacitásunk, és a gazdasági élet prominenseivel kialakított szakmai együttműködésünk, gyakornoki rendszerünk egyedülállóan korszerű feltételeket teremt a nálunk tanuló diákok számára. Ez is bizonyosan hozzájárul ahhoz, hogy a végzőseink kitűnő elhelyezkedési lehetőségek között válogathatnak és diplomával a kezükben egy sikeres műszaki-értelmiségi karriert kezdhetnek meg.
Bár az oktatási programok elnevezése és a megszerezhető végzettség egységes a hazai felsőoktatásban, a Gépészmérnöki Kar egyedülálló hallgatóközpontúsága, oktatóink szakmai kvalitása, elkötelezettsége és nem utolsó sorban a hamisítatlan egyetemi környezet ideálissá teszi Gödöllőt a műszaki felsőfokú tanulmányok iránt érdeklődők számára.
Bízom benne, hogy itt olvasható alapvető információk alapján - esetleg egyik nyílt napunkon személyesen is tájékozódva - az elkövetkező hetekben megfontolt döntést hoz, és a közeljövőben valamelyik szakunk hallgatójaként üdvözölhetjük.

Önt is várja a Kar, amely kezet nyújt!

Dr. Kátai László
dékán


Nem tudsz dönteni? Nézd meg a bemutatkozó videókat a Kar YouTube csatornáján!

Aktualitások felvételizőknek

Educatio Szakkiállítás 2017

Ebben az évben 2017. január 19-21. között, immár 17. alkalommal, 3 napon keresztül várja a látogatókat az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás: a középiskolás diákokat, mesterképzést kereső hallgatókat, szülőket, pedagógusokat, intézményvezetőket és fenntartókat a budapesti Hungexpo területén. A  BF03 standon izgalmas programokkal, bemutatókkal, kísérletekkel és egyedi kávézóval várjuk az érdeklődőket.

A belépés minden vendég számára INGYENES! Várunk minden kedves érdeklődőt!

Nyílt napok a Gépészmérnöki Karon!

Szeretettel várunk minden továbbtanulni vágyó fiatalt nyílt napunkon, melynek keretében megismerkedhetsz karunkkal és a karon folyó képzésekkel.
Időpont:
  • 2017. január 26. (csütörtök), 10 óra: Alap- és mesterképzések
Cím:
Szent István Egyetem
2100 Gödöllő,
Páter Károly u. 1.
Tudástranszfer-Központ, 9. előadóterem [Térkép]

Duális képzés a Gépészmérnöki Karon

A 2016. évi felsőoktatási felvételi eljárásban Karunk a Gépészmérnöki BSc szakon nappali tagozaton meghirdette a duális képzési formát is.

A duális képzési formájú szakokra történő jelentkezés a 2016-os felvételi eljárásban két, egymással párhuzamos szakaszból áll: az állami, általános felvételi eljárásból (mely semmiben nem különbözik a nem duális szakokra való jelentkezéstől), és egy vállalati felvételi szakaszból. Erre példaként a Robert Bosch Elektronika Kft. duális képzéssel kapcsolatos tájékoztatója a mellékletben megtalálható.

Felvételizők figyelmébe!

Módosul az agrárképzési terület 2016. évi érettségi vizsgakövetelménye a 2016. évi általános és pótfelvételi eljárásban

Az agrárképzési területen az alábbi érettségi vizsgakövetelmény kerül alkalmazásra a 2016. évi általános és pótfelvételi eljárásban:

„Választható érettségi vizsgatárgyak: biológia vagy fizika vagy földrajz vagy egy idegen nyelv (angol, német) vagy informatika vagy kémia vagy matematika vagy természettudomány vagy egy szakmai előkészítő tárgy. Két érettségi tárgyat kell választania a jelentkezőnek.”

Educatio 2015 Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

Tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre 2015. január 22-24. között az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban, melyen számos hazai és külföldi egyetem, nyelviskola és szakképző intézmény képviselőivel találkozhatnak a továbbtanulni szándékozó diákok. A kiállításon a Szent István Egyetem valamennyi kara, köztük a Gépészmérnöki Kar is részt vesz (F28 jelzésű stand), ahol szeretettel várjuk az érdeklődő középiskolás diákokat, szülőket, pedagógusokat, intézményvezetőket.

A belépés minden látogató számára ingyenes!

Megkezdődött a 2014. évi felsőoktatási felvételi időszak

Megkezdődött a 2014. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, vagyis már lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, mester- és felsőoktatási szakképzésekre.
A felvételizők legfeljebb öt helyet jelölhetnek meg 2014. február 15-éig. Az eljárás alapdíja kilencezer forint, amelyért három képzés jelölhető meg. Ugyanazon szak fizetős és ingyenes formájának megjelölése egy jelentkezésnek számít.
A korábbi ponthatárokhoz képest nőnek a minimális ponthatárok: alap- és osztatlan szakra senkit nem vesznek fel 260 pont alatt (még fizetősre sem), a felsőoktatási szakképzéseken pedig 220 pont lesz a küszöb.

Szakjainkkal kapcsolatos tájékoztató: SZIE Gépészmérnöki Kar, Szakismertetők

November 15-ig lehet jelentkezni a 2014 februárban induló keresztféléves képzésekre

November 15-ig lehet jelentkezni a 2014 februárjában induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. A jelentkezéseket idén csak az e-felvételi rendszerén keresztül lehet benyújtani.
A 2014 februárjában induló önköltséges alapszakokra, osztatlan képzésekre és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, az állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok jelentkezhetnek, akik már megszerezték a szükséges felsőfokú végzettséget, vagy 2014 januárjában szerzik azt meg.

További információ: http://www.gek.szie.hu/tajekoztato

Változás: 2013. március 1-ig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

Megváltozik a felsőoktatási jelentkezési időszak: Az új szabályok értelmében a 2013 szeptemberében induló képzésekre 2013. március 1-ig kell a jelentkezéseket elektronikusan benyújtani, illetve hagyományos módon, papír alapon postára adni.

További, részletes információ a megváltozott felvételi eljárásról a felvi.hu honlapon érhető el.

Válassz minket 2013-ban is!

A SZIE Gépészmérnöki Kar 2012. decemberében megrendezésre került nyílt napján a hirtelen jött zord idő ellenére nagy érdeklődés mellett zaljlottak a bemutatkozó előadások. Az érdeklődők megismerkedhettek Karunk képzéseivel, a hallgatói támogatások lehetőségeivel, az országban is egyedülálló gyakorlati képzéseket nyújtó lehetőségeinkkel.

További bemutató és tájékoztató videók megtekinthetők a Gépészmérnöki Kar Youtube csatornáján is!

Képgaléria Képgaléria

Design by Fructy © 2004-2010.